Op stap met verhalen

De BIBLIOTHEKEN VLAAMSE ARDENNEN gaan op stap met verhalen: zes gemeenten, zes geleide wandelingen, zes verschillende thema’s.

Op stap met verhalen campagnebeeld

We starten in KLUISBERGEN, waar we de filosofische toer op gaan met een muzikale ULRICH LIBBRECHT-wandeling op zondag 4 juni. Deze wandeling is reeds VOLZET.

GRENZELOOS WANDELEN doen we op zondag 25 juni in BRAKEL.

Wandel mee langsheen de taalgrens tussen Brakel en Flobecq. Geniet onderweg van natuur, verhalen, muziek en verrassende acts. Ook aan de verbeelding en verwondering zijn hier geen grenzen… Met medewerking van onder meer Morgane la Fay, Marijn Devalck en een circusartiest.

Vertrekken doen we aan de Sint-Kristoffelkapel (tegenover D’Hoppe 2, Vloesberg). Starten kan om 10u, 10.15u of 10.30u.

Hier inschrijven voor Brakel.

De wandeling in OUDENAARDE op zaterdag 9 september is gewijd aan de neoromantische dichter JOTIE T’HOOFT.

Jotie woonde het leeuwendeel van zijn korte leven (1956- 1977) in zijn geboortestad Oudenaarde, en vond hier ook zijn eeuwige rustplaats. Op minder dan tien jaar schreef de ‘treurige prins’, die als een komeet in de Nederlandse letteren binnenkwam, duizend pagina’s zwarte romantische poëzie en proza. De beste bladzijden daaruit horen vandaag nog steeds bij de meest gelezen gedichten.

De gids neemt je mee naar relevante plaatsen die over hem vertellen, van zijn geboorte tot zijn graf, met zijn poëzie als rode draad.

We starten aan de bib van Oudenaarde om 10u. Inschrijven doe je met een mailtje naar bibliotheek@oudenaarde.be.

 

Alle wandelingen zijn gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht.

In 2024 stappen we verder in RONSE, MAARKEDAL en WORTEGEM-PETEGEM. Meer info over deze wandelingen volgt later!