Boek
Nederlands

Anna bij de bakker

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna bij de bakker
×
Anna bij de bakker Anna bij de bakker

Anna bij de bakker

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat met haar mama naar de bakker. Ze kopen een lekker vers brood. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Bakkers
Titel
Anna bij de bakker / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789044850888 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk peuterprentenboek over de bakker. In ‘Anna bij de bakker’ ziet Anna wat er bij de bakker te beleven is. Ze gaat met haar moeder naar de bakker om brood voor morgen te halen. Er zijn veel verschillende soorten brood en ook zoetigheden. In duidelijke taal geschreven. Het boekje is voorzien van simpele illustraties in heldere kleuren en met dikke zwarte lijnen. Geschikt om voor te lezen vanaf 2,5 jaar. Kathleen Amant (Aalst, 1969) is een bekende Belgische schrijver, illustrator en graficus. Ze schreef meer dan dertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Anna'.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties