Boek
Nederlands

Nijntje aanwijsboek

Dick Bruna (auteur)
+1
Nijntje aanwijsboek
×
Nijntje aanwijsboek Nijntje aanwijsboek

Nijntje aanwijsboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kun jij de vogelverschrikker aanwijzen, en het brood en de aardbei? En herken je ook Nijntje en haar vriendjes en familie? Hardkartonnen aanwijsboek, thematisch ingedeeld in onder meer de boerderij, speelgoed en het verkeer, met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Nijntje aanwijsboek
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2016
[16] p. : ill.
ISBN
9789056476540 (hardback)

Besprekingen

In dit grote hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken kunnen peuters voorwerpen uit hun dagelijkse omgeving aanwijzen en leren benoemen. De pagina’s zijn wit en glanzend (afneembaar), met zes tot negen voorwerpen per pagina. Ze zijn neergezet in de bekende Bruna-stijl met dik zwart omlijnde figuren in voornamelijk primaire kleuren. De lege, witte achtergrond zorgt voor rust. Per dubbele pagina een ander thema: op de boerderij, aankleden, in de dierentuin, eten en drinken, in het verkeer, speelgoed, in de natuur en familie en vrienden. Onderaan loopt een balk door over alle pagina’s, per spread in een andere kleur. Hierin staan achter elkaar de namen van de voorwerpen, met lidwoord, gedrukt in kleine schreefloze letters zonder hoofdletters. Geen verrassende maar wel een verzorgde, aantrekkelijke uitgave voor peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wo…Lees verder op Wikipedia