Boek
Nederlands

Happyland

Chinouk Thijssen (auteur)
+1
Happyland
×
Happyland Happyland
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het saaie dorpje Zevenstroom krijgt een pretpark. Wanneer er jongeren verdwijnen, moeten Bodi en zijn vrienden onderzoeken wat er aan de hand is. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Happyland
Auteur
Chinouk Thijssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2023
160 p.
ISBN
9789020668322 (hardback)

Besprekingen

Een griezelig jeugdboek over een mysterie in een pretpark. Bodi woont in het saaie dorpje Zevenstroom. Wanneer er een nieuw pretpark wordt geopend, is iedereen daar blij mee. Maar Bodi en zijn vrienden Jeffrey, Maja en Ayden merken snel dat er iets niet klopt. Het clownsbeeld van het spookhuis lijkt tegen hen te praten en er gebeuren allerlei onverklaarbare dingen. Wanneer er jongeren verdwijnen als ze het park bezoeken, lijkt de populaire wildwaterbaan daar iets mee te maken te hebben. Bodi en zijn vrienden moeten het mysterie oplossen omdat niemand zou geloven wat zij weten over de legende van Zevenstroom. In hedendaagse stijl en met suspense geschreven. Geschikt voor lezers vanaf ca. 9 jaar.Chinouk Thijssen (Rotterdam, 1983) is een bekende Nederlandse auteur van kinder- en jeugdboeken.

Over Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 30 juni 1983) is een Nederlands schrijfster van jeugd- en kinderboeken.

Levensloop

Chinouk Thijssen had al enkele boeken in eigen beheer uitgegeven voordat zij in 2017 een contract kreeg bij Clavis. In 2018 werd haar eerste Young Adult-thriller bij deze uitgeverij gepubliceerd. In 2021 verscheen haar eerste kinderboek voor 9 jaar en ouder. In 2022 won zij de Prijs van de Jonge Jury voor haar thriller Gegijzeld.

Van haar boek Fataal spel zijn de filmrechten verkocht aan Glimlach Media.

Tijdens de Boekenweek van Jongeren 2022 is Thijssen een van de auteurs van 3PAK, de gratis geschenkbundel.

Samen met de schrijvers Pamela Sharon, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast I Write Better Than I talk.

Bibliografie