Eindelijk nog eens goed nieuws: vanaf nu heeft onze bib ook een afhaaldienst. Zo hopen we tegemoet te komen aan de meest elementaire bibliotheekbehoeften, in afwachting van het moment dat de bib weer volledig normaal kan functioneren.

Wat is er mogelijk?

- Je kan via ons aanvraagformulier maximum 10 items reserveren die je op het gekozen tijdstip mag komen afhalen. Een zakje met uw naam en de gekozen items zal voor u klaarstaan in de inkomsluis van de bib.

- Je kan je oude items inleveren door ze in de daartoe voorziene box in de inkomsluis te deponeren. Het terugbrengen van de materialen is voorlopig echter zeker geen verplichting. Zolang de Coronacrisis duurt worden alle uitgeleende items automatisch door ons verlengd, en worden er geen boetes aangerekend. Inleveren kan ook als je geen reservatie hebt voor nieuwe boeken. Het moet wel gebeuren tijdens de openingsuren (opgelet: op zondag enkel van 10u tot 10.30u).

 

Wat is er niet mogelijk?

- Je mag niet binnen in de bibliotheek. Grasduinen in de rekken of informatie komen opzoeken kan dus niet.

- De afhaalbib is geen gezinsuitstap. Kom ALLEEN naar de bib. Je kan uiteraard wel boeken voor je kinderen of je partner afhalen.

- Inschrijven: de afhaalbib is alleen voor bestaande leden. Nieuwe inwoners zonder lidkaart moeten eerst telefonisch of via mail contact opnemen met bibliothecaris Bert Dekimpe.

- Het toilet van de bib is niet toegankelijk voor het publiek.

- De afhaaldienst is in principe enkel voor inwoners van Kluisbergen.

 

Hoe ga je te werk?

Enkel als je niet over internet beschikt: bel ons op 055/23 16 57 – liefst tijdens de openingsuren, maar ook daarbuiten is er meestal wel iemand aanwezig.

 

Als je over internet beschikt:

1. Zoek op voorhand in de catalogus wat je wil lenen. Je kan ook ons een keuze laten maken, op basis van genre, maar zelf kiezen is beter. Je kan in de catalogus altijd zien of een boek beschikbaar is of niet. Geen inspiratie? Kijk eens naar onze leestips.

2. Vul het online reserveringsformulier in. Dit moet gebeuren op naam van een persoon die over een lidkaart beschikt. De beschikbare tijdslots zullen regelmatig worden aangevuld.

3. Je krijgt van ons een bevestiging via mail. Daarna mag je op het opgegeven tijdstip je pakket komen afhalen.

4. Als je oude geleende materialen wil inleveren, dan kan dat in de box in de inkomsluis. Zorg dat de materialen proper zijn!

5. Wij proberen alles in hygiënische omstandigheden te laten verlopen, maar het kan zeker geen kwaad om zelf de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Was of ontsmet je handen grondig voor je komt!

6. Zolang de bib niet weer volledig open gaat, zijn alle uitleningen voor onbepaalde duur.

 

Mijn Bibliotheek

Als je nog niet over een Mijn Bibliotheek-account beschikt, is het raadzaam om deze aan te maken. Dat kan hier. Zo heb je altijd een overzicht van wat je in bezit hebt.

Opgelet: boeken die ingeleverd worden in de afhaalbib moeten drie dagen in quarantaine blijven. Het kan dus een tijdje duren voor ze van je kaart verwijderd worden.